lørdag 8. mars 2008

Ting #9: Video

Da har jeg vært inne og kikket litt på You Tube. Fikk 78 treff på Hokksund. Forsøkte først å legge inn et klipp om seilfly på bloggen, men det var sperret mot embedding, så derfor valgte jeg et fra Rally Hokksund isteden.


Lyd og bilder på eiker.org

Med Frode Caspersen i spissen har vi på www.eiker.org eksperimentert en god stund med å legge ut både lyd, video, stillbilder med lyd o.s.v. Utfordringen er å finne et bra format og design og kombinere det med oversiktelig avspilling og søkemuligheter, både for kortere og lengre klipp. Vi begynner vel etter hvert å nærme oss et resultat som kan presenteres, og det blir nok her vi kommer til å legge ut det audiovisuelle materialet vårt.


Kan You Tube brukes til noe?

Spørsmålet er da om You Tube kan brukes til noe interessant for Eiker Arkiv. En ting er jo at klipp som ligger her kunne vært registrert i basen vår, på linje med alt annet som ligger på nett. Videoen jeg valgte kunne f.eks. ha vært registrert med stikkord som "Rally Hokksund" og "motorsport". Det er i hvert fall aktuelt med vidoer som har et interessant innhold. Kan se ut som det er langt mellom dem, men det forekommer sikkert, både på You Tube og andre steder!

Den andre muligheten med You Tube er å legge ut smakebiter av vårt eget materiale, for å nå fram til grupper vi ellers ikke ville nådd. Ved å ha video liggende her, kan vi kanskje oppnå at nettstedet vårt blir funnet av folk som i utgangspunktet ikke var klar over at de var interessert i Eikers historie.

Ingen kommentarer: