fredag 28. mars 2008

Ting #16: Mashups

Gjennomførte oppdagelsesturen og leste en del om Mashups på Wikipedia. Begynte å bla igjennom prisvinnere i "Mashup Awards", men hadde problemer med å finne noe som virket særlig interessant. Valgte til slutt like godt den som var kåret til månedens vinner for mars - "Logobama". Lastet opp et foto av et gammelt hus i Vestfossen og satte det inn i logoen til Barak Obama - det var gjort i løpet av noen sekunder. Mer morsomt enn nyttig.


Mashup for registrering av kulturminner og stedsnavn?

Kombinasjon av kart, foto og tekst er jo et aktuelt tema når det gjelder presentasjon av faste kulturminner, historiske steder o.s.v., og noe vi lenge har drøftet i Eiker Arkiv. Men her er det jo et poeng å få registrert det i kommunenes digitale kartverk, slik at arealplanleggerne og andre kommunale byråkrater kan ta hensyn til det.

Derimot kunne det kanskje være aktuelt å bruke f.eks. Google Maps eller liknende i forbindelse med gamle (og for den saks skyld nye) bilder - det gikk an å invitere publikum til å kartfeste bildene. Dette kunne vel også egne seg som et skoleprosjekt? Vi har også et stort register over stedsnavn, og mange av dem er ikke kartfestet. Jeg har vært med på skoleprosjekter der elevene har fått utdelt økonomiske kart (som det kostet mye å kopiere opp) og tegnet inn stedsnavn på dem. Her kunne kanskje en mashup av kart, database (registeret) og eventuelt foto/video være et godt alternativ - morsommere for elevene, samtidig som resultatet havner på internett istedenfor i en skuff!

Ingen kommentarer: