tirsdag 26. februar 2008

Ting #7: Mer om Wiki

Hva med useriøse innlegg og rettelser?
Har prøvd meg litt med å redigere andres innlegg, og det var jo veldig enkelt å få til. Så nå står det at bibliotekssjefen på Øvre Eiker har brukt sommeren til å lese "Lille larven aldri mett" med stort utbytte!
Jeg regner med at den spøken ikke blir tatt ille opp. Men på ordentlige wiki-steder må vel dette være et problem, selv om det vel går an å rette det opp igjen ved å fjerne endringene og få tilbake gamle versjoner. (Hvordan gjøres det forrresten?). Det må vel være en mulighet for å sperre ute folk som bare saboterer? Det skal vi kanskje lære mer om på torsdag?


Lokalhistorisk wiki
En av grunnene til at jeg er særlig spent på wiki, er planene om en egen lokalhistorisk wiki, som et samarbeid melllom Norsk Lokalhistorisk Institutt (NLI) og lokalhistorikere rundt om i landet. Det ble arrangert en workshop i Sandvika i juni i fjor, og den skal visstnok følges opp i løpet av året. Tanken er at Norsk Lokalhistorisk Leksikon skal brukes som en base når det gjelder generelle emner (f.eks. "husmannsvesen", "svartedauden" o.s.v.), mens det skal være lokale innganger med lokalt stoff for hver kommune/område. Hvis dette blir vellykket, kan det bli en alternativ til det Eiker Leksikon, som alt ligger på nettet.
Det står mer om dette prosjektet på NLIs nettsider.

Ingen kommentarer: